Σελίδες

ads.txt

google.com, pub-0620135152413981, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Translate this page

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Στο αρχείο η μήνυση Χαϊκάλη κατά Ντογιάκου και Παναγιωτόπουλου

Στο αρχείο τέθηκε -σύμφωνα με πληροφορίες- η μηνυτήρια αναφορά του τέως υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τέως βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη σε βάρος.... δυο εισαγγελικών λειτουργών για κατάχρηση εξουσίας ως προς την γνωστή υπόθεση των καταγγελιών του περί απόπειρας δωροδοκίας του, εν όψει της εκλογής, τότε, του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δύο εβδομάδες μετά την τοποθέτησή του στη θέση του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων (18.8.2015), ο Παύλος Χαϊκάλης κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά σε βάρος δύο εισαγγελέων οι οποίοι, τον Δεκέμβριο του 2014, είχαν αρχειοθετήσει τις καταγγελίες του περί απόπειρας δωροδοκίας του, εν όψει της εκλογής -τότε- του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Με την μηνυτήρια αναφορά του ο κ. Χαϊκάλης εγκαλούσε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο, αλλά και τον εισαγγελέα Παν. Παναγιωτόπουλο, που ερεύνησε τις καταγγελίες του, για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.

Ο εκτός πολιτικού στίβου πλέον κ. Χαικάλης λόγω της offshore εταιρείας υποστήριζε ότι οι καταγγελίες του περί απόπειρας δωροδοκίας του από τον Γεώργιο Αποστολόπουλο αρχειοθετήθηκαν, χωρίς να ερευνηθούν σε βάθος από την Εισαγγελία.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που είχε κάνει ο κ. Χαϊκάλης τον Δεκέμβριο του 2014 ως βουλευτής, τότε, των ΑΝΕΛ (πριν την υπουργοποιήση του), ο Γεώργιος Αποστολόπουλος του προσέφερε 700.000 ευρώ μετρητά, διακανονισμό για το δάνειό του και διάφορες άλλες οικονομικές διευκολύνσεις, συνολικού ύψους από 2-3 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να ψηφίσει συγκεκριμένα εν όψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Αποστολόπουλος εμφανιζόταν ως σύμβουλος πολιτικών, ως οικονομικός σύμβουλος Τραπεζών, κ.λπ.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας Εφετών Αθηνών κ. Παναγιωτόπουλος, που ερεύνησε την υπόθεση, κατόπιν εντολής του κ. Ντογιάκου, προχώρησε στην αρχειοθέτηση των καταγγελιών του κ. Χαϊκάλη, κρίνοντας ότι αυτές δεν έχουν βάση.

Φυσικά δεν άσκησε ούτε ποινική δίωξη σε βάρος του κ. Αποστολόπουλου, τον οποίο ο κ. Χαϊκάλης είχε καταγγείλει ως το πρόσωπο που επιχείρησε να τον δωροδοκήσει.

Στο πλαίσιο της τότε έρευνας στον εισαγγελέα είχε κληθεί και είχε καταθέσει, μεταξύ των άλλων, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Τώρα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Εμμανουήλ Ρασιδάκης αρχειοθέτησε με τη σειρά του την μηνυτήρια αναφορά του κ. Χαϊκάλη, κρίνοντας ότι όσα αναφέρει δεν έχουν βάση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χαϊκάλης είδε την πόρτα εξόδου από τις εκλογικές λίστες των ΑΝΕΛ λόγω της «offshore» εταιρείας του.

Αναγνώστες