Σελίδες

ads.txt

google.com, pub-0620135152413981, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Translate this page

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Μέρκελ: Καμία περίπτωση συνεργασίας με τον Ασαντ κατά του Ισλαμικού Κράτους


Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ απέκλεισε, σε συνέντευξη της που δημοσιεύεται σήμερα, οποιαδήποτε συνεργασία.... με τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, υπογραμμίζοντας ότι η "πλειονότητα" των Σύρων που αναζητούν καταφύγιο στην Ευρώπη διαφεύγουν από το καθεστώς του.

"Η διεθνής συμμαχία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους δεν περιλαμβάνει τον Άσαντ και τα στρατεύματά του. Ας μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι πρόσφυγες που έχουν έρθε σε μας έχουν διαφύγει από τον Άσαντ", υπογράμμισε στην εφημερίδα Augsburger Allgemeine.

"Συνεχίζει να ρίχνει βόμβες-βαρέλια στον ίδιο του τον λαό, δεν μπορεί να υπάρχει μέλλον γι' αυτόν επικεφαλής του κράτους", δήλωσε η καγκελάριος ζητώντας παράλληλα να υπάρξει μια "πολιτική λυση" στη σύγκρουση ως προϊόν διαπραγμάτευσης ανάμεσα στο καθεστώς και τους αντιπάλους του.

Ένας δυτικός διεθνής συνασπισμός διεξάγει αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία ενώ η Ρωσία πλήττει, σύμφωνα με τους Δυτικούς, τόσο τους τζιχαντιστές όσο και τους λεγόμενους μετροπαθείς αντάρτες. Η Γερμανία θα συμμετάσχει στις στρατιωτικές προσπάθειες με αναγνωριστικά αεροπλάνα, τα δεδομένα των οποίων δεν θα γνωστοποιηθούν ωστόσο ούτε στη Μόσχα ούτε στη Δαμασκό.

Αυτή την εβδομάδα οι κύριες οργανώσεις της πολιτικής και της ένοπλης συριακής αντιπολίτευσης δέχθηκαν να διαπραγματευθούν με τον Μπασάρ αλ-Άσαντ υπό την πίεση των διεθνών συμμάχων τους, απαιτώντας παράλληλα την αποχώρηση του αρχηγού του συριακού κράτους όταν αρχίσει μια ενδεχόμενη μεταβατική περίοδος.

Αναγνώστες