Σελίδες

ads.txt

google.com, pub-0620135152413981, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Translate this page

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Bloomberg: Τελειώνει ο χρόνος του Σαμαρά

Τελειώνει ο χρόνος για τον Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζει σε κυριακάτικο δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο δημοσκοπήσεις, οι οποίες... τοποθετούν το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ μεταξύ 3,1% και 3,8%.

«Η Ελλάδα εισέρχεται στην τελική εβδομάδα της πολιτικής εκστρατείας για τις εθνικές εκλογές με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να ξεμένει από χρόνο στην προσπάθειά του η Νέα Δημοκρατία να προσπεράσει τον αντιπολιτευόμενο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, ώστε να διατηρηθεί η χώρα στο μονοπάτι των οικονομικών μεταρρυθμίσεων», γράφει χαρακτηριστικά το πρακτορείο.

Το δημοσίευμα φιλοξενεί δηλώσεις του αναπληρωτή καθηγητή του Δικαίου και της Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστείδη Χατζή, ο οποίος προβλέπει μια σαφή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας δύσκολη την αυτοδυναμία για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, όπως λέει ο καθηγητής, «ακόμη και εάν εξασφαλίσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο αυτή θα εξακολουθήσει να είναι εύθραυστη».

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στις εκροές καταθέσεων, σημειώνοντας πως τον Δεκέμβριο έφυγαν 3 δισ. ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες, ενώ, όπως σημειώνεται, το φαινόμενο συνεχίστηκε και τον Ιανουάριο. Στο σημείο αυτό παραθέτει τη δήλωση του κ. Σαμαρά στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ότι είχε προειδοποιήσει ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να αφεθεί να ολοκληρώσει την τετραετή θητεία της. «Ενδεχόμενη αύξηση των εκροών καταθέσεων αυτή την εβδομάδα θα μπορούσε έως ένα βαθμό να λειτουργήσει υπέρ της κυβέρνησης, καθώς είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτή δεν θα είναι αρκετή για να αποτρέψει μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ την ερχόμενη Κυριακή», λέει για το θέμα ο κ. Χατζής στο Bloomberg.

Αναγνώστες