Σελίδες

ads.txt

google.com, pub-0620135152413981, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Translate this page

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

«Να μη μείνει ατιμώρητη η τρομακτική πράξη βίας κατά του αθλητικογράφου στη Λάρισα»

Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας καταδικάζει απερίφραστα την αποτρόπαια επίθεση που δέχτηκε το... πρωί της Παρασκευής 9 Ιανουαρίου 2015 με μαχαίρι την ώρα άσκησης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος του στην πρωινή εκπομπή του στο «Ο.Κ. Radio», o αθλητικός συντάκτης Γιάννης Καλλογιάννης στη Λάρισα.

Ο Γιάννης Καλογιάννης την ώρα που μετέδιδε την εκπομπή του, δέχθηκε ανοίκεια επίθεση με μαχαίρι από άνδρα, μετά από διαπληκτισμό που είχαν μεταξύ τους.

Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε τονίζει πως «η προσπάθεια τρομοκράτησης του συναδέλφου είναι πλήγμα στην ελεύθερη διατύπωση της γνώμης των δημοσιογράφων και εν γένει του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και δυστυχώς τα ακραία φαινόμενα βίας πολλαπλασιάζονται καθημερινά. Πρόκειται για μια κατάφωρη προσπάθεια φίμωσης του δημοσιογραφικού λόγου που δεν μπορεί και δεν πρόκειται να γίνει δεκτή.

Η ΕΣΗΕΣΘΣΤΕ-Ε καλεί τις αρχές να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μη μείνει ατιμώρητη αυτή η τρομακτική πράξη βίας, κατά του συναδέλφου μας, αλλά και κατά της ελευθερίας του Τύπου. 

Οι δημοσιογράφοι βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι συνεχώς με κινδύνους και απειλές, αν αναλογιστούμε τη στυγερή σφαγή των 12 Γάλλων συναδέλφων του Charlie Hebdo, από φανατικούς και πωρωμένους θρησκόληπτους τρομοκράτες» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναγνώστες