Σελίδες

ads.txt

google.com, pub-0620135152413981, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Translate this page

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

«Πλημμύρισε» καρπούζια το Ερατεινό Καβάλας – Τα capital controls δεν άγγιζαν την Γιορτή Καρπουζιού

Με... καρπούζια πλημμύρισε το βράδυ της Κυριακής το Ερατεινό, του Δήμου Νέστου στην Καβάλα, για την ετήσια Γιορτή Καρπουζιού η οποία πραγματοποιήθηκε κανονικά παρά τις ....αντίξοες οικονομικά συνθήκες που επικρατούν στην χώρα.

Τα μέλη του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Ερατεινού, με κέφι και πολύ μεράκι διοργάνωσαν φέτος την 16η Γιορτή Καρπουζιού, στην αυλή του κτιρίου που στεγάζεται ο Σύλλογος η οποία κυριολεκτικά βούλιαξε από κόσμο.

Οι επισκέπτες χόρεψαν και γλέντησαν με την ψυχή τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με τις φετινές εκδηλώσεις να συμπίπτουν χρονικά με το άνοιγμα των τραπεζών μετά από αργία τριών εβδομάδων. 

Το καρπούζι αποτελεί το σήμα κατατεθέν της περιοχής και κάθε χρόνο διοργανώνεται αντίστοιχη Γιορτή, στην οποία φυσικά έχει την τιμητική του. Οι πολίτες που επέλεξαν να δώσουν το παρών φέτος στις εκδηλώσεις, επιβραβεύτηκαν με ένα καρπούζι, το οποίο χορηγούσαν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου δωρεάν, ενώ παράλληλα παρασκευάστηκε γλυκό από καρπούζι το οποίο επίσης δόθηκε στους επισκέπτες.

Την διασκέδαση του κόσμου ανέλαβε ο Θύμιος Γκογκίδης, με την ορχήστρα του, ο οποίος κατάφερε να κρατήσει το κέφι αμείωτο μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Στον λόγο του ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ερατεινού κ. Αναστάσιος Αποστολίδης ευχαρίστησε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου όλους όσοι βοήθησαν για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

«Για να πάρει σάρκα και οστά αυτή η γιορτή τον καθοριστικό ρόλο τον έχει η συμμέτοχη των παραγώγων καρπουζιού οι οποίοι κάθε χρόνο μας προσφέρουν τα καρπούζια τους καθώς χωρίς καρπούζι γιορτή δεν γίνετε και για αυτό τους ευχαριστούμε πολύ» ανέφερε χαρακτηριστικά, ευχαριστώντας παράλληλα όλοι όσοι έδωσαν το παρών στις εκδηλώσεις αλλά και τους χορηγούς που στήριξαν για ακόμη μια χρονιά την Γιορτή του καρπουζιού.

Αναγνώστες