Σελίδες

ads.txt

google.com, pub-0620135152413981, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Translate this page

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

L’Express εναντίον Σαμαρά: "Είναι δύσκολο να σε στηρίζουν οι μ@λ@κες"

Πώς σχολιάζει το γαλλικό περιοδικό L’Express τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά το μακελειό στο Charlie Hebdo....

Χρήστος Δεμέτης

Εκτενείς αναφορές και σκληρά σχόλια για την προσπάθεια του Α.Σαμαρά να "εκμεταλλευτεί τον άδικο χαμό 12 ανθρώπων στο Παρίσι", φιλοξενούν ορισμένα από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της Γαλλίας. Ανάμεσα τους και το περιοδικό L’Express.

Συγκεκριμένα, το L’Express χρησιμοποιεί ένα παλαιότερο σκίτσο του Charlie Hebdo που απεικονίζει τον Μωάμεθ να λέει: 

"C’est dur d’être soutenu par des cons". Δηλαδή, "είναι δύσκολο να σε στηρίζουν οι μαλάκες". Με αυτό τον τρόπο, η ομάδα σύνταξης σχολιάζει τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος "προσπάθησε να συνδέσει την τρομοκρατική επίθεση με τους μετανάστες και την πολιτική της αντιπολίτευσης", όπως αναφέρουν οι συντάκτες.

Το περιοδικό στηλιτεύει λοιπόν τις δηλώσεις Σαμαρά μετά τη σφαγή του "Charlie Hebdo" και τονίζει ότι "εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας ο Σαμαράς χρησιμοποίησε την τραγωδία για να επιτεθεί στους πολιτικούς του αντιπάλους".


Μεταξύ άλλων, καυτηριάζονται και οι δηλώσεις του Bart de Wever, ηγέτη του βελγικού λαϊκού κόμματος N-VA.

Εκτός από το L’Express, κι άλλα γαλλικά μέσα ενημέρωσης αντέδρασαν μετά τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού. Η εφημερίδα Figaro κι η Le Monde ανέφεραν ότι ο Αντώνης Σαμαράς χρησιμοποίησε ως εργαλείο την τραγωδία του Charlie Hebdo για να επιτεθεί στους πολιτικούς του αντιπάλους.

"Στο Παρίσι συνέβη μια σφαγή με τουλάχιστον δώδεκα νεκρούς και στην Ελλάδα ορισμένοι ενθαρρύνουν την παράνομη μετανάστευση και επιθυμούν την χορήγηση ιθαγένειας", είχε δηλώσει ο Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του.

Αναγνώστες