Σελίδες

ads.txt

google.com, pub-0620135152413981, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Translate this page

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Τα συγκλονιστικά βίντεο από τις επιχειρήσεις της αστυνομίας στο Παρίσι. Νεκροί όμηροι και όλοι οι δράστες

Βίντεο-ντοκουμέντο από τις παράλληλες επιχειρήσεις της αστυνομίας στο Παρίσι. Νεκροί οι αδερφοί Κουασί και ο ο δράστης της δολοφονίας στο Μονρούζ που κρατούσε ομήρους στο εβραϊκό παντοπωλείο. Νεκροί και όμηροι...
Οι δύο ύποπτοι για τη διάπραξη της επίθεσης στην εφημερίδα Σαρλί Εμπντό έπεσαν νεκροί και το πρόσωπο που κρατούσαν όμηρο απελευθερώθηκε μετά την επιχείρηση που διεξήγαγε η γαλλική αστυνομία, δήλωσαν πηγές προσκείμενες στις έρευνες.

Η αστυνομία προχώρησε σε παράλληλες επιχειρήσεις τόσο στο εργοστάσιο στο οποίο είχαν ταμπουρωθεί τα αδέρφια Κουασί όσο και στο εβραϊκό παντοπωλείο όπου κρατούσε ομήρους ο συνεργός τους.

Οι επιχειρήσεις ξεκίνησαν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, ώρα Ελλάδας.

Οι αδελφοί Κουασί είχαν οχυρωθεί στις εγκαταστάσεις τυπογραφείου στην κωμόπολη Νταμαρτέν-αν-Γκελ κρατώντας έναν όμηρο. Δυνάμεις της αστυνομίας, της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και του στρατού είχαν περικυκλώσει το κτίριο.

Νεκρός έπεσε και ο άνδρας που κρατούσε ομήρους σε εβραϊκό σουπερμάρκετ στο ανατολικό Παρίσι, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde και πηγές των γαλλικών υπηρεσιών ασφαλείας, οι οποίες ανακοίνωσαν ότι ένας δράστης "εξουδετερώθηκε".

Μαζί του ήταν και ακόμα ένα ένοπλο άτομο. Το TV5 μετέδωσε ότι το άτομο που βρισκόταν στο κατάστημα μαζί με τον Αμεντί Κουλιμπαλί, ήταν η σύντροφος του, ωστόσο, πρόκειται τελικά για ακόμα έναν άνδρα ο οποίος φέρεται να διέφυγε.

Τέσσερις νεκροί όμηροι

Λίγο νωρίτερα είχε ξεκινήσει η επιχείρηση της αστυνομίας, ενώ είχε γίνει γνωστό ότι πολλοί όμηροι απελευθερώθηκαν.

Έπειτα από συνεχόμενες εκρήξεις, αστυνομικοί εισήλθαν στο κατάστημα. Λίγο αργότερα αρκετοί όμηροι εξήλθαν από αυτό, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Αρχικά υπήρξε η πληροφορία ότι υπήρχαν δύο νεκροί, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε. Ο δράστης είχε γνωστοποιήσει στους αστυνομικούς ότι θα σκοτώσει τους ομήρους εάν δεν απελευθερώσουν τα αδέλφια Κουασί.

Η στιγμή που ξεκινάει η επέμβαση εναντίον του Αμεντί Κουλιμπαλί:


Όμηροι απελευθερώθηκαν μετά από την εξουδετέρωση του δράστη. Οι πρώτες αναφορές του Γαλλικού Πρακτορείου έκαναν λόγο για επιτυχή διάσωση όλων των εμπλεκομένων θυμάτων, ωστόσο λίγο μετά το πέρας της επιχείρησης ανακοινώθηκε ότι τέσσερις συνολικά πολίτες έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με το France 24, οι όμηροι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Τέσσερις όμηροι στο εβραϊκό σουπερμάρκετ είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση

Ακόμη τέσσερις όμηροι από το εβραϊκό σουπερμάρκετ στο ανατολικό Παρίσι βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Μια αστυνομική πηγή επεσήμανε ότι στο εβραϊκό σουπερμάρκετ εκτιμάται πως βρίσκονταν έως και 20 όμηροι συνολικά.

Αναγνώστες